|

Konsolosluk temizlendi: Suudiler Türkiye'ye teklif etti

Suudi Arabistan'dan Kaşıkçı için Türkiye'ye gelen heyet, Türkiye'ye "Konsolosluğu ve Konsolos'un evini birlikte arayalım" teklifinde bulundu. Heyetin bu teklifinden saatler önce, Konsolosluk binasına bir minibüs dolusu temizlik malzemesi getirildi.

Yeni Şafak
16:42 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 17:06 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Konsolos 4 gündür evinden dışarı çıkmadı
Konsolos 4 gündür evinden dışarı çıkmadı

Suudi Arabistan'ın İstanbul konsolosluğuna geçen hafta Salı günü resmi bir işlem için girişinden sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Suudi Arabistan'dan bir heyet İstanbul'a gelirken, Türk heyetiyle görüşmelere başlandı.

Reuters'a bilgi veren iki Türk yetkili, Suudi heyetinin dün Türkiye'ye geldiğini belirtirken, yetkililerden biri, "Suudi Arabistan ile ortak komisyon kurulması çalışması kapsamında heyet Türkiye'ye geldi" dedi.

Suudi heyetinin Türkiye'den bir talepte bulunduğu ortaya çıktı. El-Cezire'de yer alan habere göre, Suudi heyeti Türkiye'ye "Konsolosluğu ve Konsolos'un evini birlikte arayalım" diye teklif etti.


Konsolosluğa bir minibüs temizlik malzemesi getirildi

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna ait konuta bir minibüsle temizlik maddelerinin getirilmesinin ardından böyle bir teklifin sunulması dikkatleri çekti.

İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluk konutuna bir minibüsle temizlik maddeleri getirildi. Minibüsle getirilen fırça, deterjan ve çamaşır suları konuta taşındı.


  • Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluk binasına girdikten sonra bir daha çıkamamasının ardından gözlerin çevrildiği ilk isimlerden biri Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed al Otaibi oldu. Otaibi'nin olay günü hem konsolosluktaki hem de resmi konutundaki Türk çalışanlara izin verdiği ortaya çıktı. MİT ve Emniyet'in takibindeki siyah renkli camları filmli olan arabanın da konsolosluktan çıkıp Otaibi'nin konutuna gittiği ve yaklaşık 3-4 saat burada kaldığı öğrenilmişti.
#Cemal Kaşıkçı
#Suudi Arabistan Konsolosluğu
6 yıl önce